Váš košík je
prázdný

Archivy

INCI: Prunus amygdalus dulcis Oil

Mandlový olej lisovaný za studena se velmi rychle a dobře vstřebává, nezanechává pocit mastnoty. Pro svou kvalitu se stal nejpoužívanějším masážním olejem v aromaterapii, v přírodní, ale i v „konvenční“ kosmetice.

Hodí se i pro dětskou pokožku. Do dětských šlehaným másel i na masáže miminek. Dětičky můžeme mandlovým olejem mazat už od malička :).

Je dobře snášen všemi typy pleti (ekzematická, s akné, podrážděná pokožka, ale i se spáleninami od slunce). Nehodí se však pro ty, kteří mají alergii na jádra. Zvláště vhodný je pro suchou až popraskanou, olupující se pokožku. Zvlhčuje, změkčuje a zvláčňuje.

Obsahuje množství vitamínů a kyselinu olejovou, která patří mezi nenasycené mastné kyseliny, a také alfa-tokoferol, přírodní antioxidant.

Pokud milujete masáže a vybíráte olej vhodný na obličej, tak vězte, že mandlový je ten nej! Velmi rychle se vstřebá a je naprosto bez vůně, takže si do něj můžete udělat krásnou vonnou kombinaci esencí a vyrobit si tělový olej na míru.

Mandlový olej využijeme i na luxusnější maceráty, které chceme do naší kosmetiky nebo přímo na tělo. Hodí se také jaké základový olej do všech dárků.

Oblíbené recepty s mandlovým olejem: