Váš košík je
prázdný

Archivy

INCI: Hamamelis virginiana (Witch Hazel) Distillate

 

Vilín možná znáte pod názvem hamamelis. Vyrábí se z něj hlavně hydrolát, který se na pleť používá samotný i jako složka produktů.

Vilínový hydrolát voní lehce po čaji. Hodně se s ním setkáváme v souvislosti s péčí o problematickou a ekzematickou pleť, protože působí antibakteriálně a zároveň jemně čistí. K tomu pomáhá stahovat póry. Rovněž pokožku zklidňuje, působí proti zarudnutí a svědění. Známý je ale  i jako ingredience skvělá pro pleť zralou, u které oceníme jeho anti-aging efekt.

Vilínový hydrolát má stejně široké uplatnění jako další hydroláty z naší řady.

Rády ho používáme jako pleťovou vodu nebo k čištění s troškou oleje.

Je moc fajn základem různých osvěžujících sprejů a taky deodorantů.

Může tvořit součást nebo celou vodní složku emulgovaných produktů, tedy krémů, mlék, krémových odličovačů, taky šamponů.

 

A co si s ním můžete vyrobit?

Zkuste třeba…