Pro koho je Bylinkářův rok?
- pro všechny vášnivé sběračky a sběrače bylin a plodů
- pro zahradnice a zahradníky, kteří by se rádi naučili své výpěstky zpracovat
- pro všechny, kteří chtějí léčit sebe a rodinu přírodní cestou
- pro milovníky a milovnice přírody
- pro ty, kteří se chtějí stát bylinkářkou nebo bylinkářem
Pro začátečníky i mírně pokročilé, pro ty, kteří chtějí s bylinami navázat bližší vztah. Pro všechny s otevřenou hlavou i duší. Pro milovníky a milovnice zkoumání, vzdělávání se a sebezkušeností. Pro ty, kteří chtějí věci cítit a vnímat 🙂 .Pozor, do 15. prosince máme tento kurz za zvýhodněnou early bird cenu, tedy jen za 7000 korun. Poté už kurz bude stát 7700 korun.
Pojďte s námi strávit celý rok v rytmu bylin. Připravily jsme pro vás celoroční kurz zaměřený na práci s bylinkami. Budeme se věnovat hlavně způsobům zpracování a duši rostlin.
Každý měsíc se potkáme na 3-4 hodiny a společně se budeme připravovat na naši sezonu. Budeme sklízet, sdílet receptury a půjdeme i na procházku. Práce s bylinou je pro mě hlavně o porozumění – sobě, bylině a cyklům kolem mě.
Můžeme využít některé osvědčené receptury, ale mým cílem je se učit vnímáním toho, co potřebuji a jak mi příroda může pomoci. Jak s minimálním úsilím a i množstvím bylin mohu pracovat individuálně, jemně a přesto účinně.
Čeká nás několik hravých domácích úkolů, kopa výrobků a receptur a hlavně cesta k porozumění a navázání vztahu s rostlinami všeho druhu.
Jaké okruhy nás během roku čekají?
Jak sbírat bylinky, jak je správně uchovávat a zpracovávat.
Jak se dobře připravit na bylinkářskou sezonu.
Kdy dle měsíčních cyklů správně sbírat byliny. Dévové rostlin a náš záměr.
Plevel v kuchyni. Velká žranice 🙂
Jak vyrábět bylinné maceráty. Práce s rostlinnými oleji.
Jak na výrobu léčivých mastí a olejových mazání.
Poznávání bylin a meditace.
Jak na výrobu bylinných tinktur a likérů.
Míchání čajových směsí.
Výroba domácích vykuřovadel a vánoční purpury.
Téměř z každého setkání si odnesete vzorky produktů, které připravíme nebo vyrobíme. Kromě velké zelené žranice nás na každém setkání čekají zdravé svačinky.
Provázet vás budou desky a skripta, ze kterých si můžete sestavovat svoji vlastní knihu a přidávat do ní materiály z dalších našich kurzů. Podporou bude určitě i uzavřená skupina, kde si můžeme psát aktuální dobu zrání, sdílet recepty a pochlubit se novými nápady.Zatím platí do 15. 12. zvýhodněná cena kurzu, a to 7000 korun. V plné ceně už bude kurz stát 7700 korun.
Už nyní vypisujeme další sezónu, nezapomeňte si zarezervovat místo! Pro další sezónu jsme vybraly pro naše setkání v roce 2020 tyto dny:14. 3. (sobota celý den), dále pak středeční odpoledne 5. 4., 13 .5., 3. 6., 24. 6., 16. 9., 14. 10., 19. 11. a 9. 12.
Termíny setkání prvního běhu: 23. 2. (výjimečně sobota, a to celý den), 13. 3., 17. 4., 15. 5., 12. 6., 18. 9., 16. 10., 13. 11. a 11. 12.Na kurzu nečekejte:
Obrovský balík informací a „zaručené návody“, to najdete v knihách a na internetu nebo v jiných kurzech 🙂.Prosím, rezervujte si v kalendáři všech 10 termínů. Mrkněte na prodejní podmínky kurzů….
